#24 Debrosse vierkant

23 december 2020

Het ALLERLAATSTE vierkant in de Traveling Afghan CAL van Lion Brand. Met dit vierkant komt de CAL écht bijna tot een einde. Alleen nog een rand, iets waar ik stiekem al mee bezig ben.

De steek was nieuw voor me, maar wel ontzettend leuk! Het heet de ‘Wafelsteek’ en ik krijg er spontaan honger van! Mijn ontbijt deze ochtend was dan ook vers gebakken wafels! Héérlijk, maar goed terug naar het vierkant. De steek is simpel, een combinatie van stokjes en reliëfstokjes. Easy peasy lemon sqeezy. Oftewel: dit Traveling Afghan vierkant heb ook jij zo gehaakt!

Je vindt een totaaloverzicht van alle haak- en breipatronen in deze Traveling Afghan CAL hier: https://www.twoofwands.com/travelingafghans.

Materiaal

Zoals jullie inmiddels wel weten wordt deze CAL gesponsord door Lion Brand. Het originele ontwerp is in één kleur. Ik gebruik 4 kleuren Royal garen van Zeeman. Pastelkleuren groen, grijs, roze en beige. De vierkanten haak ik met haaknaald 6. Van elke kleur heb ik 10 bollen gekocht. Ik merk dat ik ongeveer 2,5 vierkantjes uit 1 bol garen haal. Gelukkig mag je garen bij Zeeman tot een jaar na aankoop nog retourneren.

Debrosse #24

Het vierkant is ontworpen door Teresa Carter uit New York State, Verenigde Staten. Het blog heet Debrosse. Het was een mooi ontwerp, makkelijk te maken. Na twee rijen heb je geen uitleg meer nodig, zo makkelijk is het patroon! En met een mooi eindresultaat :-). Klik hier om naar het patroon te gaan op Teresa’s blog.

Vertaling Haaktermen

Ch – chain – losse
dc – double crochet – stokjes
fpdr – front post double crochet – reliëf stokje voor (twee samen haken
rs – right side – goede kant
sts – stitches – steken
ws – wrong side – verkeerde kant

Resultaat

You might also like...

Geen reacties.

    Laat een bericht achter