Nu mijn blog helemaal vernieuwd is en er binnenkort weer volop nieuwe inspiratie gedeeld wordt.. wil ik iets anders met jullie delen. Namelijk een recept om zelf de beste Chai thee ooit te maken!
Chai thee komt oorspronkelijk uit Azië en is ook wel bekend als ‘Indian Chai’ thee. Bij de lokale horeca vaak te koop als een latte, omdat je deze warme drank eigenlijk met melk maakt. Maar het smaakt ook heerlijk als je de thee met heet water maakt. En het is zo ongelooflijk makkelijk om te maken!
Ingrediënten voor 100 gram Chai thee
- 13 gram kaneelstokjes
- 8 gram zoethoutstukjes
- 8 gram gedroogde gemberstukjes
- 1 gram kardemompeulen (de zaadjes in de peulen)
- 1 gram kruidnagel
- 31 gram venkelzaad
- 38 gram anijszaadjes
Veel van mijn kruiden heb ik online gekocht bij de Kruidenbaron. Hier hebben ze o.a. kant-en-klare zoethoutstukjes en gedroogde gemberstukjes. Ook hebben ze verschillende soorten kaneelstokjes, ik koos voor kaneelstokjes uit Ceylon (gebied in Azië).
Overige benodigdheden:
- Vijzel
- Potje
- Theefilters
Recept
- Weeg alle ingrediënten af.
- Pel de kardemompeulen en stop de kleine zwarte balletjes in de vijzel. En voeg hier de kruidnagel aan toe. Maal je kruidnagel en kardemomzaadjes tot kleine stukjes. De kardemomzaadjes zijn klein, maar door ze te malen komt de aroma vrij.
- Breek de kaneel in kleine stukjes.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Hier kun je eventueel een grote mengkom voor gebruiken.
- Stop alles in een potje.
- Kook water of warm melk op, doe een theelepel van je zelfgemaakte thee in een theefilter, hang in je melk of gekookte water en genieten maar!
Geen reacties.