Gekleurd hert – Schilderen op nummer

12 oktober 2020

Schilderen op nummer is een hobby die ik al een tijdje op mijn to do lijst heb staan. Vroeger heb ik dit wel eens gedaan en toen vond ik het erg leuk. Tijd om te kijken of ik dat nog steeds vind.

De naam verklapt het al: een schilderij maken. Wat je gaat schilderen is al gedrukt op een schildersdoek. Ieder vak heeft een nummer en dit nummer is weer gekoppeld aan een potje verf. Schilder de vakjes in de juiste kleur en maak in een handomdraai een prachtig schilderij! Iedereen kan dit, het is zo makkelijk en zó rustgevend. Tegelijkertijd is het ook heel spannend, want: hoe meer je schildert, hoe meer het schilderij tot leven komt (en dan kun je niet meer stoppen met schilderen, want je wil dat eindresultaat zien!).

Hobbywinkel Hobby Painter verkoopt sinds kort ook schilderen op nummer-pakketten. Eerder probeerde ik van Hobby Painter een Diamond Painting uit. Binnen een paar weken kwam mijn ‘gekleurd hert’ schilderpakket binnen. Door corona had de verzending enige vertraging opgelopen. Dat  is niet erg want ik had genoeg andere projecten liggen.

Ik dacht dat ik het doek nog zelf moest opspannen en ik verwachtte dus een klein smal pakket. Maar ik ontving een grote doos, want wat bleek: het doek was al opgespannen! Ideaal, want het lijkt me erg lastig om dat zelf te doen.

Wat heb je nodig?

Een schilderen op nummer verfpakket van Hobby Painter. Hobby Painter heeft een ruim assortiment, je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor andere dieren, natuur, Disney, fantasy of een eigen foto. Ik heb voor ‘gekleurd hert’ gekozen. In het pakket vind je penselen, verf, een kleine afbeelding van je schilderij en een soort kleurplaat van je schilderij. De kleurplaat kun je gebruiken als referentie, zodat je weet welke kleur waar moet komen.

Tip!
Toen het schilderij klaar was wilde ik het netjes afwerken. Met zwarte acrylverf heb ik de rand van het schildersdoek zwart geschilderd. Wil je dit ook doen? Gebruik dan schilderstape om de randen van het doek af te plakken als de verf goed gedroogd is en voorkom zo dat de zwarte verf op de voorkant terecht komt.

Gekleurd hert

Toen ik mijn eerste diamond painting uitkoos twijfelde ik tussen het grafisch hert en dit gekleurde hert. Dit keer was mijn keuze dus snel gemaakt. Het schilderij is niet te groot, namelijk 50x40cm. De afbeelding is een mix van grote en (erg) kleine vakken om te schilderen, een goede balans als je het mij vraagt. Ik vind het eindresultaat echt prachtig! Veel details en veel kleuren. Toen ik met de donkerblauwe verf aan de slag ging, kwam het schilderij echt tot leven! En dat is echt heel leuk om te zien. Hoe verder je bent met schilderen, hoe meer het tot leven komt!

De verf droogt mat op. Persoonlijk vind ik dat erg mooi, maar je kunt er ook voor kiezen om het schilderij af te werken met glansvernis. Dit is een transparante laag die je op je schilderij aanbrengt, wanneer de vernis droog is heeft je schilderij een mooie glanslaag gekregen. Is Diamond Painting tot meer je ding? Goed nieuws! Dit hert is ook beschikbaar als Diamond Painting.

Timelapse video

Wil je zien hoe een schilderij tot leven komt? Bekijk hieronder de timelapse video die ik tijdens het schilderen heb gemaakt!

Hoe begin je?

Easy! Pak je pakket uit, leg het schildersdoek op tafel, vul een bakje met water, zet de verf klaar, pak je kwast en je kunt beginnen! Tip! Wanneer je een schildersezel hebt, raad ik je aan deze te gebruiken. Wanneer het doek plat op tafel ligt, zit je lang met een gebogen rug. Hierdoor krijg je misschien last van je nek.

Begin met het schilderen van de grote vlakken en daarna de kleinere vakken. Elk vak heeft een nummer en dat nummer is weer gekoppeld aan een verfkleur. Bij mijn hert zaten de grote vlakken voornamelijk bovenin, links en rechts. Het hert staat in het midden en is meer gedetailleerd dan de rest van het doek.

Tip!
Ben niet te zuinig met de verf. Je hebt meer dan genoeg. Ik deed wel zuinig en dat betekende dat ik op het eind veel vakken opnieuw geschilderd heb, omdat ik de nummers nog door de verf heen zag. Je kunt dus eerder genieten van je schilderij als je meteen een dikkere laag verf op je schilderij aanbrengt.

Ook aan de slag?

Wil je schilderen op nummer ook eens uitproberen? Bestel je schilderen op nummer verfpakket bij online hobbywinkel Hobby Painter. Ze hebben een breed assortiment, dus voor ieder wat wils. Als je wilt kun je morgen al aan de slag met jouw kunstwerk! Als dit mogelijk is staat dit bij het product aangegeven.

Wil je een persoonlijk schilderij maken? Kies dan voor een eigen afbeelding. Via de website van Hobby Painter upload je gemakkelijk een eigen foto en zij zetten deze om naar een schilderdoek. Leuk toch?

Bestel met korting!

Met kortingscode ‘CAROLA10’ krijg je nu 10% korting op je bestelling. Klik hier om meteen te shoppen bij Hobby Painter te gaan. De kortingscode is geldig tot 12 december 2020.

Veel schilder plezier toegewenst!

Eindresultaat

Zie hier het eindresultaat. Ik vind het erg mooi geworden, vooral de bloemdetails vind prachtig!

Follow me!
Facebook, InstagramPinterest & YouTube

Deze blogpost bevat affiliate links. Wanneer je een aankoop doet via één van deze links, ontvang ik een kleine commissie. Het is een eenvoudige manier om zonder extra kosten dit blog te steunen.

You might also like...

2 Reacties

 • Reageer
  Wendystalmans
  15 oktober 2020 at 23:27

  Ziet er een plezante hobby uit

  • Reageer
   Carola
   19 oktober 2020 at 12:08

   Beste Wendy,

   Dat is het ook zeker!
   Een echte aanrader. 🙂

Laat een bericht achter